Är du 10-11 år? Kom och prova scouting!

Vi har plats för fler Upptäckarscouter på måndagar. Om du är 10-11 år, dvs går i 4:an eller 5:an så kom till oss på måndagar och prova på scouting. Vi samlas 18:30 på Hulitorget. Ring Åsa 070-312 68 10 om Läs mer »

Ändrade uppgifter

Om ni har ändrat kontaktuppgifter, tex telefonnummer eller mailadress, så meddela er scoutledare. Det är jätteviktigt att vi har rätt information så att vi kan nå er, rent säkerhetsmässigt, men också så ni inte missar någon information. Alla ledare kan Läs mer »

Terminsstart för scouterna

Nu startar snart äntligen en ny scouttermin. Eftersom det sker lite olika veckor för de olika avdelningarna så håll koll i kalendariet till höger på sidan. Ledare meddelar också via mail eller sms

Sista lägerbrevet inför Jamboree17

Här är det sista lägerbrevet från oss i kåren inför årets läger Jamboree17. Om ni inte får de officiella lägerbreven från Scouterna eller har ytterligare frågor så hör gärna av er till asa.ponten@bahnhof.se

Kårstämma 2017

Välkomna till Mariebergs Scoutkårs årsstämma. Stämman hålls Söndag den 26:e Februari, kl 18:30 i Uvbergsstugan. Alla medlemmar i kåren har rösträtt. Motioner: Alla kårmedlemmar har rätt att lägga motioner till stämman. Gör din röst hörd! Motioner ska lämnas in senast Läs mer »

Nytt lägerbrev inför Jamboree2017

Nu finns ett nytt lägerbrev med information om anmälan till sommarens stora läger för Upptäckare, Äventyrare och Utmanare, Jamboree2017. Notera att anmälan är redan 29:e januari. Om du vill veta mer om lägret besök dess hemsida Jamboree2017

En vädjan till scoutföräldrar

Vi är väldigt glada att ni skjutsar era barn varje vecka till våra verksamheter, men vi vill be er om några saker. Om det är möjligt, använd vägen via Skön Golf och Gudmundsbyn. Samåk i största möjliga mån. Hör av Läs mer »

Sommarläger redan nu?

Sommarens läger för Upptäckare, Äventyrare och Utmanare kommer att bli Jamboree 2017 i Skåne 5-12 augusti. Det är ett stort läger som kommer vara riktigt häftigt och chans till att träffa många andra scouter. Eftersom anmälan ska vara inne i Läs mer »

Äntligen toalett!

Nu har Uvbergsstugan uppgraderat sig och fått en vattentoalett. Även rummet har renoverats, målats och fixats. Planen är att under hösten sätta in ytterligare en toalett så vi framtiden kan minska toaköer på hajker och möten. Bra jobbat av alla Läs mer »

Höstens terminsstart

Vi drar igång verksamheten veckorna efter skolan har börjat, förutom Gandalf som kör på som vanligt. Håll koll på mail eller sms från ledare för att exakt få veta när din avdelning börjar